Разумков скликав позачергове засідання Ради на 23 лютого

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на вимогу президента України Володимира Зеленського.

Про це в суботу, 20 лютого, повідомляє управління Апарату ВР.

Засідання відбудеться 23 лютого о 12:00.

На ньому Рада розгляне законопроект про конкурси на державну службу, на який Зеленський наклав вето і вніс свої пропозиції.

«У зв'язку з вимогою президента України про скликання позачергового пленарного засідання ВРУ дев'ятого скликання: скликати позачергове пленарне засідання ВР на 12:00 23 лютого 2021 року, на якому розглянути закон України про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби з пропозиціями президента України від 18 лютого 2021 року», - йдеться в тексті розпорядження.

Нагадаємо, в Раді анонсували, що можуть зібратися на позачергове засідання для прийняття правок Зеленського в законопроект про держслужбу.

Відзначимо, мова йде про законопроект №4531. У ньому, в тому числі, прописані повноваження виконуючого обов'язки міністра.

Зараз через ветування закону затримується виплата зарплат шахтарів. Причина - в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко не може підписати необхідні документи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО