Закривати телеканал «Прямий» не планували – Мендель

На засіданні Ради національної безпеки та оборони України (РНБОУ), яке повинно пройти в п'ятницю, 19 лютого, на порядку денному не стояло внесення телеканалу «Прямий» до списку підсанкційних телемовників.

Про це 18 лютого заявила прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, повідомляє «Українська правда».

Мендель ще раз виправдала закриття телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne, заявивши, що цей крок приймався не з політичних мотивів, а був зроблений для захисту державних інтересів. Свободі слова в Україні, за її словами, нічого не загрожує.

«Санкції проти телеканалів 112 Україна, ZIK, NewsOne були впроваджені через докази фінансування з держави-агресора, а також пов'язаність їх власника з терористичними організаціями, що оперують на окупованих агресором територіях України», - пояснила прессекретар.

17 лютого колишній президент України Петро Порошенко повідомив про те, що сьогодні став офіційним власником телеканалу «Прямий». Він пояснив покупку бажанням влади з 19 лютого ввести санкції проти «Прямого».

Раніше в офісі президента України повідомили, чи варто очікувати запровадження санкцій проти телеканалів «Прямий», 5-й, «НАШ» слідом за блокуванням каналів NewsOne, ZIK і «112 Україна».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО