У «Слузі народу» вирішили вільно голосувати за збройовий закон

Парламентська фракція монобільшості «Слуга народу» дозволила депутатам вільно голосувати за законопроєкт щодо обігу зброї, який буде винесено на голосування у Верховній раді 18 лютого.

Про це розповів голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Велика дискусія, яка спостерігається в суспільстві, вона також відбувалася й у фракції, і таким же чином думки (розділилися – ред.). Для цього на засіданні фракції було прийнято рішення про вільне голосування фракції з цього питання», - зазначив депутат.

Основна дискусія розгорнулася навколо того, чи дійсно необхідно дозволити українцям тримати вдома короткоствольну зброю - пістолети та револьвери. Голова підкомітету з держбезпеки та оборони парламентського комітету з питань національної безпеки Ірина Верещук заявила, що багато членів її підкомітету не підтримають законопроєкт, оскільки він не побував у їхньому комітеті.

А ось керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що фракція та інші депутати підтримають законопроєкт, який, таким чином, вже має вагому підтримку у фракції.

Раніше в МВС і Нацполіції виступили проти легалізації обігу короткоствольної зброї - пістолетів. На їхню думку, це тільки призведе до зростання числа смертей.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО