Росія вислала з країни трьох європейських дипломатів

Міністерство закордонних справ Росії вислало з країни по одному дипломату зі шведського, польського та німецького представництв за нібито участь в акціях протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«Москва щойно вирішила вигнати трьох європейських дипломатів Швеції, Польщі та Німеччини за участь у протестах на підтримку Навального», - повідомив журналіст.

У ЄС вже відреагували на рішення російського МЗС. Прес-секретар єврокомісара з питань зовнішньої політики Жозепа Борреля повідомив, що очільник європейської дипломатії рішуче засуджує крок російської влади.

Окрім ЄС, вигнання дипломатів засудили і в Сполучених Штатах. Так, держсекретар США Ентоні Блінкен назвав рішення Росії «необдуманим та необґрунтованим кроком».

Нагадаємо, 2 лютого московський суд відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 3,5 роки. Таке рішення спровокувало масштабні протести по всій Росії, під час яких силовики затримали більше тисячі демонстрантів.

Ув’язнення Навального вже засудили деякі світові лідери, а у Сенаті США анонсували нові санкції проти РФ через ситуацію із Навальним.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО