Ув’язнення Навального: європейські лідери вимагають звільнити опозиціонера

Лідери Великої Британії, Франції та Австрії приєдналися до вимоги звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, яку раніше висунула канцлерка ФРН Ангела Меркель.

Про це прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц повідомили у Twitter.

Так, Джонсон відзначив сміливість Навального, який вирішив повернутися додому після того, як його намагалися отруїти російські спецслужби.

«Рішення Навального повернутися було сміливим і самовідданним вчинком. Навпаки, сьогоднішня ухвала було чистим боягузтвом і не відповідала основним стандартам правосуддя. Олексій Навальний має бути негайно звільнений», - заявив Джонсон.

Із закликом звільнити російського опозиціонера виступив і глава австрійського уряду.

«Я вимагаю його негайного звільнення та припинення насильства проти мирних демонстрантів», - зазначив Курц.

Окрім того, з вимогою звільнити Навального з колонії виступив і президент Франції Еммануель Макрон.

«Вирок Олексію Навальному неприпустимий. Політичні розбіжності ні при яких обставинах не є злочином. Ми закликаємо до його негайного звільнення», - наголосив лідер Франції.

Нагадаємо, 2 лютого московський суд відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 3,5 роки. Таке рішення спровокувало масштабні протести по всій Росії, під час яких силовики затримали більше тисячі демонстрантів.

Ув’язнення Навального вже засудили деякі світові лідери, зокрема лідерка Німеччини Ангела Меркель, а у Сенаті США анонсували нові санкції проти РФ через ситуацію із Навальним.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО