СБУ викрила розкрадання державних нафтопродуктів на 20 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України у Сумській області викрили факт розкрадання сировини найбільшої державної нафтовидобувної компанії на 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними досудового слідства, незаконну схему організувала група громадян із Роменського району області, серед яких були особи, раніше судимі за аналогічні злочини. Для відкачування сировини зловмисники регулярно робили врізи у державний нафтопровід.

Незаконно відібрану продукцію учасники оборудки зберігали на облаштованій неподалік «нафтобазі». Після чого викрадену нафту цистернами вивозили у сусідні регіони, де її на підпільних мінізаводах переробляли на пальне для подальшої реалізації.

За попередньою інформацією, за майже рік функціонування схеми фігуранти справи встигли викрасти нафти на близько 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали організатора та двох учасників групи відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергового врізу. У них вилучено 20 тонн викраденої державної нафти й транспортні засоби, які використовували для її транспортування.

Під час слідчих дій за місцями проживання та роботи зловмисників також виявлено спеціальне обладнання та інші докази незаконної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Тривають слідчі дії. Встановлюються інші особи, зокрема посадовці державного підприємства, причетні до протиправних оборудок.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що співробітники СБУ у Борисполі затримали іноземця, який намагався провезти до України півкілограма кокаїну.

Також ми писали, що на початку січня у Закарпатській області співробітники СБУ викрили сепаратиста, який закликав до відокремлення Закарпаття від України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО