Затриманим у зв’язку із пожежею у Харкові оголосили про підозру

Чотирьом затриманим у зв’язку зі смертельною пожежею у будинку для літніх людей у Харкові оголосили про підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що підозру отримали власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендар будинку та його дружина — директорка приватного підприємства, яка фактично керувала закладом.

За даними слідства, орендар будинку і його дружина — засновники громадської організації, мета якої — сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів. Вартість перебування в пансіонаті оцінювалась у середньому в 15 тисяч гривень.

Свою підозру також отримав і адміністратор будинку для літніх людей, який координував роботу пансіонату і при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Усіх підозрюваних наразі затримано, найближчими днями їм повинні обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Рятувальники повідомили про 15 жертв та 5 постраждалих. Кабмін за дорученням президента створив спеціальну комісію для розслідування трагедії.

Пізніше стало відомо, що у суботу, 23 січня, в Україні буде оголошено день жалоби на загальнодержавному рівні за загиблими у пожежі в Харкові.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО