У Держохороні пояснили, чому не пускають Тупицького до будівлі КСУ

В Управлінні державної охорони України підтвердили інформацію про те, що їх співробітники не пускають до будівлі Конституційного суду його главу Олександра Тупицького. Працівники охорони діють за зверненням ДБР.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Держохорони у вівторок, 19 січня.

Як повідомляється, співробітники Держохорони діють за зверненням Держбюро розслідувань на виконання указу президента, а також для усунення ризиків, у «зв'язку з якими був відсторонений Тупицький О.М. з посади судді Конституційного Суду України і для недопущення останнього до приміщень Конституційного суду України терміном дії указу президента України від 29.12.2020 №607 (два місяці)».

При цьому у відомстві підкреслили, що працівники УДО діють в межах своїх повноважень, передбачених законом.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що Олександра Тупицького не пустили на робоче місце до КСУ співробітники Управління державної охорони. В КСУ заявили, що дії Держохорони блокують діяльність всього суду.

Раніше в суді розповіли подробиці відпустки Тупицького в Дубаї.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці главу КСУ Олександра Тупицького від виконання обов'язків судді. В Офісі генпрокурора заявили, що відсторонення глави КСУ – законно.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО