Бразилія схвалила китайську COVID-вакцину, яку закупила Україна

Бразильський урядовий регулятор охорони здоров’я Anvisa схвалив екстрене використання вакцини від коронавірусу компанії Sinovac, яку планує закупити МОЗ України, а також препарат виробництва AstraZeneca.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що урядовий регулятор Anvisa схвалив екстрене використання двох вакцин після п'ятигодинного засідання ради директорів.

Офіційно рішення ще не опубліковано в урядовій газеті, але після його публікації в країні можуть почати вакцинацію.

Також повідомляється, що в країні все ще очікують поставки першої партії вакцини AstraZeneca, яка спочатку була запланована на поточний тиждень. У той же час препарат Sinovac може застосовуватися одразу ж після офіційного схвалення.

Регулятор вирішив схвалити китайську вакцину, незважаючи на те, що її ефективність за підсумками випробувань в Бразилії досягла лише 50%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ України уклало контракт про постачання вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech. Україна очікує перше постачання вакцини у березні 2021 року.

Також ми писали, що Міністерство охорони здоров’я у найближчі дні планує підписати контракти з новими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО