НАБУ розслідувало справу про Вінницьку міськраду, але її передали до поліції

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідували кримінальне провадження про зловживання посадовців Вінницької міської ради, але згодом справа опинилася у слідчому управлінні Національної поліції у Вінницькій області.

Про це повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради вступили у попередню змову з метою організації закупівлі цим департаментом за завищеними цінами та за кошти місцевого бюджету дорожньої солі у ТОВ «Мегаукрбуд». Зокрема, підозрюваними у справі були головний спеціаліст відділу утримання об'єктів благоустрою цього департаменту Світлана Чумак та начальник цього ж відділу В'ячеслав Хілінський, а також начальник департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Володимир Ніценко.

У серпні Вищий антикорупційний суд навіть продовжив до 24 жовтня строки розслідування, але пізніше справу передали до слідчого управління Нацполіції на Вінниччині. Потім вказані особи навіть оскаржили оголошені їм підозри в Вінницькому міському суді, які згодом повернув Вінницький апеляційний суд.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж землі під «Чорноморською Рів'єрою» на Одещині. Також Національне бюро розслідує купівлю поліцією вибухотехнічних костюмів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО