Татаров прокоментував свій візит до НАБУ

Заступник глави Офісу президента України Олег Татаров розповів подробиці свого сьогоднішнього візиту до НАБУ у кримінальному провадженні щодо надання хабаря колишнім народним депутатом Максимом Микитасем.

Про це він написав у Facebook.

«Матеріали справи відносно мене про нібито надання мною чотири роки тому в період роботи адвокатом знижки на паркомісце для експерта інституту експертиз виявилися повністю сфальсифікованими. У НАБУ немає жодного прямого або непрямого доказу. На мій погляд, все це є домислами, які НАБУ «обміняла» на свободу одного з підозрюваних. Надавши цю свободу в обмін на обмову іншої людини», - повідомив заступник глави ОПУ.

Татаров зазначив, що «за фальсифікацією справи стоїть Артем Ситник, якого я раніше неодноразово публічно називав корупціонером і юридично доведеним злочинцем. У даної справи нуль шансів. Я доведу невинуватість правовими методами і продовжу той курс, в який вірю і який відповідає національним інтересам України».

Також стало відомо, що Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків. Про це повідомив УП радник глави ОП Михайло Подоляк.

«У зв'язку з істотним суспільним резонансом і для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань, заступник глави ОПУ Олег Татаров написав заяву на ім'я безпосереднього керівника про тимчасове призупинення виконання його службових обов'язків і передачу цих обов'язків іншу посадову особу», - сказав чиновник.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експерту Костянтину Дубоносу про підозру в одержанні неправомірної вигоди від екснардепа Максима Микитася, а йому, відповідно, вручили підозру в наданні цієї вигоди. За версією слідства, Микитася у змові з колишнім посадовцем компанії «Укрбуд Девелопмент» домовився із Дубоносом про підробку експертизи, яку проводив ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81,5 млн грн Національної гвардії України.

На думку органів правопорядку, екснардеп через Татарова передав Дубоносу машиномісце вартістю в 250 тисяч гривень, а той, своєю чергою, вніс недостовірні дані до експертизи: занизив вартість житлового комплексу на Печерську з 81 до 7 млн грн. Тоді вказану експертизу призначив слідчий Національної поліції, який розслідував справу про заволодіння понад 81,5 млн грн НГУ. У цій же справі, згідно доказів, є листування, в яких фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров.

За даними співрозмовників в органах правопорядку, напередодні вручення підозри Татарову генпрокурорка Венедіктова змінила групу прокурорів у справі і заблокувала цю процедуру.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО