Кібератака на уряд США: хакери зламали Нацуправління з ядерної безпеки

Російські хакери, які вчинили кібератаку на урядові організації Сполучених Штатів, напали також на американське міністерство енергетики та Національне управління з ядерної безпеки США.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Politico.

Зазначається, що під приціл хакерів потрапили мережі Федеральної комісії з регулювання енергетики (FERC), Національних лабораторій Сандая і Лос-Аламос в Нью-Мехіко і Вашингтоні, відділу безпеки перевезень департаменту Управління енергетики США. За словами офіційних осіб, найбільшої шкоди було завдано FERC.

Повідомляється, що американські експерти продовжують розслідувати кібератаку, намагаючись встановити, яким способом хакерам вдалося потрапити у внутрішні мережі організацій.

За їх словами, щоб повністю зрозуміти масштаби завданих збитків, можуть знадобитися кілька тижнів.

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що невідомі хакери здійснили кібератаку на Міністерство фінансів США та Національне управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі Сполучених Штатів.

Згодом з’явилася інформація, що під їхнім прицілом опинилося і Міністерство внутрішньої безпеки США.

Пізніше стало відомо, що за кібератакою стоїть група підконтрольних Росії хакерів, яка відома серед приватних охоронних фірм під назвою APT29 або Cozy Bear. Саме вона вчинила кібератаку на Державний департамент і Білий дім під час президентства Барака Обами.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО