Протести підприємців: чи можливий в Україні «податковий» Майдан

Борис Кушнірукекономічний експерт

У середу, 16 грудня, у Києві на Майдані Незалежності триває мітинг підприємців. Вони також встановили три намети. У коментарі «Слово і діло» економіст Борис Кушнірук відзначив, що нині у суспільстві немає запиту на масштабні акції, тому попри певний рівень невдоволення, протести підприємців вщухнуть самі.

«Податковий майдан у нас був десь у 2011 чи 2012 році, це було давно й навряд чи зараз ситуація повториться. Я не очікую, що на цьому етапі демонстрації переростуть в невдоволення такого рівня, принаймні поки що. Крім того, чи не використовуються ці протести з політичною метою. Звісно, є напруженість, є невдоволені, але деякою мірою це також в інтересах тих, хто використовує спрощену систему для незаконного збагачення», ‒ сказав Кушнірук.

Він додав, що протестні настрої щодо питання РРО та нових правил фіскалізації, які були відтерміновані, навряд чи переростуть у масштабний рух.

«Взагалі все, що зараз відбувається, стосується цих всіх змін. Вказує на те, що невдоволення все ж таки у суспільстві зростає і це створює можливості це використовувати. Я думаю, що протести вщухнуть самі, бо немає зараз суспільного запиту, щоб це стало загальнонаціональним актом», ‒ вважає економіст.

Нагадаємо, акція протесту «SaveФОП» розпочалася напередодні під будівлею парламенту.

Пізніше учасники протесту влаштували мітинг під Офісом президента.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО