В ОПУ анонсували зустріч радників «нормандської четвірки»

Найближчим часом має відбутися зустріч радників глав країн «нормандської четвірки». Така зустріч можлива після 14 грудня.

Про це заявив радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк, пише «РБК-Україна».

За його словами, Росія довгий час не погоджувалася на таку зустріч, але передумала після проведення об'єктивного аналізу виконання угод саміту в Парижі.

«Був проведений об'єктивний аналіз паризьких угод – що і як виконано, особливо в гуманітарній частині, розведенні, «перехідній» інфраструктурі – і публічно це було показано, очевидно, що і Франція, і Німеччина погодилися на те, що зустріч на рівні політичних радників потрібна. Тому довелося погодитися і Росії», – розповів Подоляк.

Раніше радник української делегації в Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Олексій Арестович заявив, що Росія хоче провести зустріч радників «нормандської четвірки» до кінця року.

При цьому глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що не бачить підстав для проведення нормандської зустрічі в 2021 році.

Нагадаємо, що Росія виключила можливість проведення зустрічі лідерів нормандського формату найближчим часом. За словами віцепрем'єр-міністра Олексія Резнікова, наступні переговори «нормандської четвірки» можуть відбутися в серпні, але точної впевненості в цьому немає.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО