Шмигаль розповів, коли слід чекати на посилення карантину

Жорсткий карантин на новорічні свята в Україні можуть впровадити після того, як підіб'ють підсумки карантину вихідного дня - посилення заборон можливе в кінці грудня або на початку січня.

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Корреспонденту.

За його словами, уряд «буде розуміти, куди рухатися в кінці грудня - на початку січня» тільки після аналізу, як діяли три тижні додаткові обмеження в уїк-енди відбилися на епідеміологічній ситуації в країні.

«Нам треба підбивати підсумки карантину вихідного дня, щоб зрозуміти його ефективність і скласти план дій на кінець року. Після цього можна буде вирішити, які обмеження слід вводити на різдвяно-новорічні тижні і чи варто», - пояснив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що таке питання обговорювалося на нараді з мерами міст, а також в діалозі з релігійними організаціями та бізнесом.

«Це була не презентація плану дій, це був обмін думками щодо того, чи варто проводити центральні міські «ялинки», концерти, інші масові заходи», - заявив він.

Шмигаль також підкреслив, що влада розглядає два можливих сценарії щодо карантину.

«Перший - кількість хворих почне падати, і все само вирішиться. Але на такий варіант ми не особливо сподіваємося. Більше - можливість управляти ситуацією: або точковими, або тотальними обмеженнями. Якщо загроза життю громадян зросте, то треба вводити локдаун і рятувати десятки тисяч», - розповів він.

Голова Кабміну заявив, що в кінці цього року у зв'язку з пандемією «певні обмеження все ж будуть».

«Якими вони будуть - ми якраз зараз обговорюємо з усіма зацікавленими сторонами», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, в листопаді в Україні набув чинності закон про штрафи за відсутність маски.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО