«Коронавірусний» пакет для бізнесу: звідки профінансують допомогу підприємцям

Дмитро Купираполітолог

Кошти на виплати бізнесу, анонсовані президентом Володимиром Зеленським, можуть узяти з фонду боротьби з COVID-19. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Купира пояснив, що допомога малим підприємцям може бути профінансована через різні механізми без залучення коштів, передбачених на боротьбу з епідемією.

«Однозначно, що підприємцям, які постраждали внаслідок карантинних обмежень варто допомогти і уряд має знайти ці ресурси. Через вказівку припинити роботу на вихідні бізнес зазнав втрат, тому підтримати їх – це обов’язок, хоча б частково компенсувати збитки. Насправді невідомо в якому стані так званий коронавірусний фонд, але коли його створювали, це була скоріш інформаційна історія, хоча джерел, звідки надходять гроші на боротьбу з коронавірусом – набагато більше», — сказав Купира.

Експерт наголосив, що гроші на допомогу підприємцям не потрібно залучати із коштів, передбачених на боротьбу з COVID-19.

«Щоб із цим упоратися, треба знайти окремий механізм. Уряд має великий арсенал методів: починаючи із випуску облігацій внутрішньої позики і закінчуючи безпосередньо податками, які збираються. Тому розподілятися ресурси повинні відповідно до інтересів суспільства загалом», — вважає він.

Нагадаємо, раніше глава держави Володимир Зеленський повідомив, що підприємцям, чий бізнес постраждав від посилення карантину, виплатять по 8 тисяч гривень.

Зазначимо, що карантин «вихідного дня» діє в Україні від 14 листопада.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО