Імунітет до коронавірусу може зберігатися до восьми місяців – дослідження

Австралійські вчені дійшли висновків, що імунітет до хвороби може зберігатися до восьми місяців після зараження. Це дає надію на довгостроковий захист при вакцинації, повідомляє телеканал Nine News.

Фахівці виявили В-клітину пам'яті, яка «запам'ятовує» вірус і запускає вироблення захисних антитіл при повторному зараженні. У 25 хворих на COVID-19 взяли зразки крові після зараження від четвертого по 242-й день. Вчені виявили, що кількість антитіл починає знижуватися через 20 днів після зараження, проте В-клітини пам'яті присутні протягом восьми місяців.

Зазначається, що результати цього дослідження – це переконливий доказ того, що вакцина від COVID-19 працюватиме тривалий час.

«Ці результати однозначно показують, що пацієнти, інфіковані вірусом COVID-19, дійсно зберігають імунітет проти нього», – розповів керівник дослідження з австралійського Університету Монаша.

Зазначимо, що компанія Moderna оцінила ефективність своєї COVID-вакцини майже в 95%. Такою ж ефективною назвали свою вакцину в американській компанії Pfizer.

Нагадаємо, у світі зафіксували понад 59 мільйонів випадків COVID. Тим часом, у ВООЗ вже прогнозують третю хвилю хвороби на початку 2021 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО