Апеляційний суд перегляне анулювання договорів «Укрнафти»

Верховний суд призначив повторний розгляд заяв приватної компанії «Котлас» та ПАТ «Укрнафта» переглянути рішення суддів про визнання недійсними угод між підприємствами на 2,94 мільярда гривень, що стали предметом розслідування Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення 7 жовтня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ подало позов до Господарського суду міста Києва про визнання недійсними цілої низки договорів між ТОВ «Котлас» і ПАТ «Укрнафта» про поставку нафтопродуктів загальною вартістю 3,48 млрд грн. Госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову. Однак НАБУ подало апеляцію й рішенням Київського апеляційного госпсуду позов був задоволений частково – визнані недійсними лише частина договорів на суму 2,94 млрд грн.

Після цього фірма «Котлас» подала касацію. Втім, Касаційний госпсуд залишив рішення без змін. Пізніше Конституційний суд скасував повноваження НАБУ про подачу позовів щодо визнання недійсними угод держпідприємств. У зв'язку з цим фірма «Котлас» подала заяву про перегляд цього рішення Київського апеляційного госпсуду в зв'язку з нововиявленими обставинами. Однак Північний апеляційний госпсуд компанії відмовив.

Тому приватна фірма знову пішла до Верховного суду і просила скасувати рішення апеляційного суду, призначити повторний розгляд. Вивчивши скаргу, Касаційний госпсуд скаргу задовольнив і призначив повторний розгляду у Північному апеляційному госпсуді.

Нагадаємо, у лютому 2020 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що детективи підготували проєкти підозр у справі «Укрнафти». Однак САП ці документи повернула до НАБУ. Пізніше антикорупційні органи правопорядку розповіли про перебіг розслідування справи «Укрнафти».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО