Герасимов не ініціював створення ТСК щодо використання коштів для боротьби з COVID-19

Співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов провалив обіцянку, що ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії щодо нераціонального використання коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом.

Таку обіцянку він дав 2 червня 2020 року під час брифінгу після погоджувальної ради у парламенті, нагадує «Слово і діло».

«Також ми будемо ініціювати створення тимчасової слідчої комісії щодо фактів неналежного використання коштів, які були виділені парламентом на протидію епідемії коронавірусу, а також вивчення ситуації з тестами», – пообіцяв нардеп.

Нагадаємо, для утворення ТСК необхідно, щоби нардеп чи група парламентаріїв подали проєкт постанови про формування такої комісії. Цей документ має затвердити профільний комітет, а Рада – проголосувати за створення ТСК.

Станом на 9 листопада 2020 року Артур Герасимов не реєстрував жодного проєкту постанови про створення ТСК щодо нераціонального використання коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом. Не надходило подібних законодавчих ініціатив й від його колег із фракції.

31 липня Герасимов заявив, що створенням такої комісії має перейматися вся Верховна рада: «І ще одне завдання парламенту – посилити контроль за діями некомпетентної, дилетантської та схильної до корупції виконавчої влади. І створити ТСК із розслідування витрат зі спеціального антикоронавірусного фонду», – заявив нардеп.

Оскільки Герасимов не доклав жодних зусиль, щоб ініціювати створення ТСК, його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно із моніторингом «Слово і діло», Артур Герасимов дав 98 зобов'язань, з яких 29 виконав і 15 – провалив. Ще 54 обіцянки Герасимов має реалізувати.

Раніше ми розбиралися, як виконували обіцянки лідери фракцій і груп за підсумками роботи третьої сесії Ради.

Також ми подивились, наскільки в Києві знизився рівень підтримки парламентських партій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО