Порушення карантину: поліція розповіла про рейди закладами Києва

У столиці за минулу добу правоохоронці перевірили понад 350 закладів на дотримання вимог карантину. Майже 60 з них були виписані адмінпротоколи про штрафи.

Про це повідомляє Національна поліція в понеділок, 2 листопада.

«Тільки за останню добу правоохоронці перевірили 352 таких об'єкти. За порушення вимог ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення на посадових осіб установ складено 56 адміністративних протоколів. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 000 гривен», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в поліції розповіли, що на вулиці Великій Васильківській виявили клуб, який працював і приймав клієнтів о 22:30, порушуючи заборону на їх діяльність після 2.

У приміщенні клубу відразу ж провели обшук, під час якого вилучили докази роботи закладу в нічний час документи - чеки, записи з камер спостереження та інші докази.

За фактом порушення відкрито справу за ч.1 статті 325 Кримінального кодексу України (Порушення правил щодо карантину людей).

Нагадаємо, як відомо, в Україні продовжили карантин до кінця року. Розважальним нічним закладам і ресторанам заборонили приймати відвідувачів після 20:00.

Глава МОЗ закликав Раду підтримати законопроект про штрафи за порушення карантину. Зокрема, за відсутність маски.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО