НАЗК припиняє перевірки в «Укравтодорі» та «Енергоатомі»

Національне агентство з питань запобігання корупції припиняє перевірки в «Укравтодорі», «Енергоатомі», у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами та Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Як повідомляє пресслужба НАЗК, відповідно до рішення Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 НАЗК позбавлено права проводити перевірки організації роботи із запобігання і виявлення корупції.

По словам голови НАЗК Олександра Новікова,це ще один із наслідків, які завдало рішення Конституційного Суду антикорупційній інфраструктурі в Україні.

Нагадаємо, сьогодні спікер парламенту Дмитро Разумков зібрав керівництво фракцій. Зокрема, мова йшла про повернення в законодавство е-декларацій.

27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Національне агентство по запобіганню корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Пізніше президент своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Також Зеленський подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Як відомо, в Україні реформування антикорупційного законодавства триває з 2014 року. «Слово і діло» вивчило, як проходив цей процес, та які рішення ухвалював КСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО