Зеленський скликав термінове засідання РНБО

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб обговорити нові можливі загрози безпеці країни.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у четвер, 29 жовтня.

«Змушені констатувати, що останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо», — заявили в Офісі президента.

В ОПУ уточнили, що Зеленський запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, і прийняти відповідні рішення.

Необхідні законопроекти, які в подальшому зможуть запобігати подібним кризові ситуації, президент направить до Верховної ради як невідкладні.

«Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», — заявив Зеленський.

Відзначимо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сьогодні на своїй сторінці в Facebook заявив про те, що «деякі рішення органів держвлади мають антиконституційний характер», а також становлять «загрозу національній безпеці України».

Нагадаємо, судді КСУ 27 жовтня на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

28 жовтня КСУ опублікував рішення щодо «недостовірного декларування».

Цього ж дня Конституційний суд заявивпро тиск з боку НАБУ і НАПК.

А в НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити понад сотні проваджень.

«Слово і діло» раніше писало про те, скільки законів і законопроектів КСУ визнав неконституційними.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО