Водопостачання Криму не відновлять до деокупації – РНБО

Водопостачання Криму не відновлять до того часу, поки не відбудеться повна деокупація Кримського півострова.

Таку заяву зробив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на Київському безпековому форумі у п'ятницю, 23 жовтня.

Проблеми з водою в Криму пов'язані зі збільшенням мілітаризації окупованого півострова, яка спричиняє збільшення витрат води на військові потреби, повідав міністр. Відповідальність за забезпечення води лежить повністю на Росії, підкреслив Резніков.

«Тому питання і розповіді з боку РФ про те, що щось там не вирішується, і це має вирішувати українська сторона, є нікчемними. Сьогодні вони несуть відповідальність за забезпечення будь-якої гуманітарної необхідності, в тому числі водопостачання», - сказав Резніков.

Раніше стало відомо, що в Криму впроваджують третій етап обмежень водопостачання.

Нагадаємо, до анексії АР 85% прісної води надходило через Північно-Кримський канал. Близько 80% від загального обсягу цієї води йшло на сільськогосподарські потреби, решта 20% скидали в водосховища і використовували для постачання населення.

Навесні 2014 Українська влада припинила поставки води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО