ЄС вводить санкції проти Росії за кібератаку на Бундестаг

Європейський Союз вирішив запровадити санкції проти двох росіян та однієї установи Російської Федерації за кібератаку на Бундестаг, яка була здійснена у 2015 році.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської ради.

У повідомленні зазначається, що під санкції потрапили офіцери ГРУ Генштабу Збройних сил РФ Дмитро Бадін та Ігор Костюков, а також 85-й головний центр спецслужб ГРУ.

«Рада ЄС сьогодні поширила обмежувальні заходи проти двох осіб та однієї установи, які несуть відповідальність за участь у кібернетичній атаці на федеральний парламент Німеччини (Бундестаг) у квітні та травні 2015 року. Ця кібератака була спрямована проти парламентської інформаційної системи та завдавала шкоди її дієздатності протягом кількох днів», - йдеться у повідомленні.

Нові санкції передбачають заборону на подорожі, а також блокування активів фізичних осіб та юридичних осіб, які включені до санкційного списку.

Окрім того, особам та організаціям ЄС заборонено надавати їм будь-яке фінансування.

Нагадаємо, американський уряд висунув офіційні звинувачення офіцерам Головного розвідувального управління РФ у причетності до організації міжнародних хакерських атак, зокрема і проти України.

Також ми писали, що за кібератакою на систему електронного листування норвезького парламенту, яка відбулася у серпні, стоїть Росія.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО