В ОПУ пояснили питання щодо скорочення кількості нардепів

В Офісі президента пояснили третє питання всеукраїнського опитування в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня про скорочення кількості депутатів Верховної ради.

У відостві нагадали, що торік у серпні Зеленський ініціював відповідний законопроект:

«На виконання своєї передвиборної програми ініціював законопроект про внесення змін до Конституції, яким, зокрема, пропонується зменшити кількість народних депутатів до трьохсот. Цей законопроект вже був попередньо схвалений Верховною радою і проаналізований Конституційним судом».

Також в ОПУ вважають, що «зменшення кількості народних обранців може позитивно позначитися на якості представництва інтересів виборців».

Нагадаємо, думки експертів щодо скорочення кількості нардепів розділилися. У коментарі «Слово і діло» політичний аналітик Дмитро Купира підкреслив, що на таке рішення парламент здатний тільки зараз, а політолог Олексій Якубін висловив побоювання з приводу того, що скорочення депутатів призведе до недопредставництва.

Також наші аналіти дослідили, скільки населення припадає на одного парламентаря в країнах світу.

Як відомо, Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому закликав українців 25 жовтня на виборчій дільниці «відповісти на 5 важливих питань».

Вже відомі всі 5 запитань для опитування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО