В ОПУ форсують створення військової поліції – StateWatch

У Міністерстві оборони розробили законопроект «Про Воєнну поліцію» на виконання указу президента Володимира Зеленського, проте до нього пред'явили свої зауваження кілька відомств, серед яких Служба зовнішньої розвідки, Управління державної охорони та ДБР.

Про це йдеться в листі Міністерства оборони до Кабінету міністрів, який оприлюднила експертна організація StateWatch.

У листі, зокрема, сказано, що не названий «заступник керівника Офісу президента» направив листа до Міноборони, в якому говорилося про розробку і внесення на розгляд Верховної ради законопроекту про створення в системі Міністерства оборони військової поліції як правоохоронного органу.

Як заявили в Міноборони, на виконання даного завдання відомство розробило проєкт закону «Про Воєнну поліції». Документ ще 2 червня цього року направили на погодження до органів державної влади.

Мінекономрозвитку, Мінціфри, СБУ, НАБУ і Мінінфраструктури погодили законопроект.

Однак свої зауваження до законопроекту висловили: Служба зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, МВС, Нацгвардія, Нацполіція і ДБР.

У Міноборони запевнили, що в процесі нарад більшість розбіжностей було врегульовано. Однак оборонне відомство було змушене попросити Кабмін порушити перед ОПУ питання щодо термінів виконання завдання, оскільки на доопрацювання законопроекту про військову поліцію (а також подальші правові експертизи документу) необхідний додатковий час.

Нагадаємо, раніше в StateWatch з'ясували, що антикорупційна рада Володимира Зеленського не проводила засідання вже більше року.

«Слово і діло» раніше з'ясувало, чим військова поліція буде відрізнятися від Нацгвардії і Військової служби правопорядку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО