Антикорупційна рада Зеленського не збиралася понад рік – StateWatch

Читать на русском
Нацрада з питань антикорупційної політики, яку очолює президент Володимир Зеленський, не проводила засідання з липня 2019 року.

Національна рада з питань антикорупційної політики, яку очолює президент України Володимир Зеленський, не проводила засідання з липня 2019 року.

Про це в п'ятницю, 25 вересня, повідомляє експертна організація State Watch, публікуючи офіційну відповідь Офісу президента.

Скільки коштів витратила Україна на утримання антикорупційних органів?Протягом останніх п’яти років в Україні було створено п’ять спеціалізованих антикорупційних органи. Скільки грошей витратила держава на утримання кожного з них?

Зокрема, експерти State Watch раніше з'ясували, що Національна антикорупційна рада фактично не працювала з липня 2019 року до травня 2020 року. При цьому з травня до вересня, за інформацією ОПУ, рада також не збиралася.

«За інформацією, наданою Директоратом з питань юстиції та правоохоронної діяльності ОПУ, протягом запитуваного періоду засідань Національної ради з питань антикорупційної політики не проводилося», - йдеться в документі.

Нагадаємо, наприкінці червня 2019 року президент Володимир Зеленський оновив склад Національної ради з питань антикорупційної політики. Його очолив на той час заступник керівника ОПУ Руслан Рябошапка.

У липні того ж року Зеленський затвердив зміни в складі антикорупційної ради.

А вже в червні 2020 року Зеленський затвердив персональний склад Нацради з антикорупційної політики, при цьому сам же і очоливши відомство.

Президент також ввів до складу ради главу МВС Арсена Авакова, очільника СБУ Івана Баканова, секретаря РНБО Олексія Данілова, керівницю Офісу генпрокурора Ірину Венедіктову, спікера Ради Дмитра Разумкова і першого віцеспікера Руслана Стефанчука, главу НАБУ Артема Ситника, керівника САП Назара Холодницька та інших.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: