Місцеві вибори-2020: які коаліції з’являться у регіонах

Сергій Биковполітичний експерт

В Україні 25 жовтня пройдуть місцеві вибори. Після цього місцеві ради сформують владу на місцях. У коментарі «Слово і діло» політолог Сергій Биков зазначив, що після виборів на місцях можуть з’явитися неочікувані коаліції між представниками політичних партій в регіоні в залежності від проблем, що там існують.

«Якщо ми беремо національний вимір, то жодних коаліцій між «Слугою народу», «ЄС», «Батьківщиною», ОПЗЖ чи «Голосом» - бути не може станом на зараз. На національному рівні це абсолютно різні політичні сили з різним світоглядом, й вони роблять акцент на абсолютно різних напрямках діяльності, як щодо внутрішньої, так і щодо зовнішньої політики», - сказав Биков.

Експерт додав, що на місцевому рівні можуть бути різні коаліції, виходячи з того, які існують проблеми на місцях.

«Те, що казав пан Качура – щодо союзу партії влади із ОПЗЖ – це стосується місцевого рівня, місцевого самоврядування. І в місцевих радах можливі будь-які коаліції, адже місцеві ради – це не про НАТО, наприклад. Це про водоканал, про комунальні послуги, про місцеві дороги – загалом про проблеми, які є на місцях», - сказав Биков.

Він пояснив, що новостворена влада на місцях буде намагатися сформувати дієву більшість, щоб ефективно вирішувати свої проблеми, тому партійна ознака не матиме особливого значення для місцевих рад.

«Тут вже залежить від регіонів – дійсно, коаліції на місцевому рівні будуть дуже різні», - відмітив він.

Нагадаємо, з понеділка, 12 жовтня, українська поліція переходить на посилений режим несення служби на час місцевих виборів.

«Слово і діло» вирішило з'ясувати, як коронавірус позначиться на явці на місцевих виборах 25 жовтня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО