Зеленський відповів на петицію про його відставку

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, автор якої нагадав главі держави про його обіцянку піти у відставку в разі порушення закону. Йдеться про несвоєчасне інформування НАЗК про зміни в майновому стані Зеленського.

Відповідь президента оприлюднено на сайті ОПУ в понеділок, 21 вересня.

«18 квітня 2019 року у програмі «Право на владу» Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить Закон. Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов через 4 дні після тієї заяви. 7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський признався, що не задекларував величезну суму доходів від продажу ОВДП і цим порушив Закон «Про запобігання корупції». Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям», - заявив автор петиції №22/100754-ЕП, політолог Віктор Уколов.

У своїй відповіді Зеленський заявив, що його слова були вирвані з контексту.

«Звертаю увагу на те, що мої слова про обіцянки покинути пост президента України в разі свідомого порушення закону взяті з контексту розмови про неприпустимість існування корупційних схем в управлінні державою, моя позиція з цього питання залишається незмінною», - йдеться у відповіді.

При цьому глава держави назвав помилкою несвоєчасне інформування ним НАЗК про зміни в майновому стані його сім'ї.

«Відразу після виявлення помилки її публічно визнали і виправили, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави. З огляду на викладене повідомляю, що ухвалення будь-яких рішень відповідно до вказаної петиції не планується», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський також обіцяв, що розслідування справ Майдану будуть завершені.

«Слово і діло» вивчило, як президент України Володимир Зеленський виконує інші свої обіцянки за рік і 4 місяці роботи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО