Україна не буде вносити зміни до Конституції щодо статусу Донбасу – Резніков

Україна не буде вносити зміни до Конституції про особливий статус Донбасу. Дана позиція була озвучена президентом і залишається незмінною.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови делегації Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков в п'ятницю, 18 вересня, під час години запитань до уряду в Раді.

«Президент України під час грудневого саміту минулого року лідерів нормандського формату в Парижі дав чітке розуміння, що ніяких змін до Конституції України про включення туди якогось особливого статусу не буде, і це виключено. Також президент неодноразово говорив, що Мінські угоди вимагають змін. Це ті позиції, які ми відстоюємо в ТКГ», - сказав віцепрем'єр.

Резніков додав, що переговори проходять складно, а опоненти «грають не за правилами». При цьому підкреслив, що одним з останніх придбань став тривалий режим тиші, який триває вже сім тижнів.

Крім того, Резніков підкреслив, що ТКГ не приймає рішень щодо виборів на Донбасі.

«ТКГ не приймає рішень, ТКГ є тільки логістичним майданчиком для узгодження деталей і домовленостей, які досягаються лідерами «Нормандського формату». Рішення приймається тільки президентом і парламентом України», - додав віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що ТКГ не може завершити війну на Донбасі.

в той же час в ЦВК повідомляли, що в цьому році вибори на Донбасі провести вже неможливо.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО