Президент доручив уряду розробити план з підтримки культури та туризму

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити заходи з підтримки культури та культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму в межах «Великого будівництва».

Про це йдеться в указі №329/2020 на сайті глави держави.

Кабінет Міністрів має забезпечити розробку та реалізацію відповідних кроків у межах Національної програми «Велике будівництво».

Крім «охорони, відродження та ефективного використання об’єктів культурної спадщини», мова йде про повернення культурних цінностей, незаконно вивезених, евакуйованих з території України під час воєн і збройних конфліктів, а також тимчасово вивезених і неповернутих.

Також для розбудови сучасної туристичної інфраструктури України має бути розроблено та затверджено державну цільову програму й забезпечено сприяння залученню інвестицій та реалізації інвестиційних проектів у сфері туризму. В межах розвитку туризму звертається увага на запровадження програм з мобільності молоді та підтримки подорожей літніх людей.

Крім того, Кабмін має провести маркетингові дослідження щодо сучасних тенденцій розвитку ринку туристичних послуг, моніторинг та аналіз показників надходжень бюджету від туризму в Україні для визначення перспективних шляхів розвитку цієї галузі тощо.

Нагадаємо, світовий туризм втратив 320 млрд дол. через пандемію.

Також підрахували, що в Україні з початку пандемії COVID-19 туристичний бізнес втратив мінімум 1,5 мільярди доларів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО