Зеленський попросив Разумкова скликати Раду 25 серпня

Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови ВР Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, щоб ухвалити закон про підвищення рівня «мінімалки».

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в п'ятницю, 14 серпня.

«Президент звернувся до голови Верховної ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, і закликав народних депутатів підтримати президентський законопроект про збільшення розміру мінімальної заробітної плати», - сказано в повідомленні.

При цьому Зеленський висловив упевненість, що нардепи підтримають відповідний законопроект. За його словами, збільшення розміру «мінімалки» з 1 вересня до 5 тисяч гривень - це перший етап. Протягом 2021 року заплановано ще два етапи підвищення.

«Упевнений, що депутати проголосують за законопроект, поданий від президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми - збільшення з 2021 року до 6 тисяч гривень. І протягом 2021 року третя частина - ми збільшимо до 6,5 тисяч гривень», - сказав президент.

Нагадаємо, законопроект про підвищення мінімальної зарплати Зеленський вніс до Ради 6 серпня.

«Слово і діло» докладно розбиралося, на скільки зросте рівень зарплати після підвищення «мінімалки», а також що з цього приводу раніше обіцяли політики.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО