ВАКС зняв арешт із грошей і нерухомості Богатирьової

Вищий антикорупційний суд скасував арешт грошей на банківських рахунках та нерухомості колишньої міністерки охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Такі рішення 8 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, суд скасував арешт грошових коштів на рахунку в Укрексімбанку, а також валюти на рахунках у Правекс-банку. Крім того, ВАКС зняв арешт з нерухомості за шістьма адресами, в тому числі з нежитлових приміщень та апартаментів.

Раніше суд скасував арешт готівки, а саме 30 850 грн, 1650 євро та 1500 доларів; золотого значку Партії регіонів; золотого злитку вагою 2,5 грами; дароносиці, виготовленої зі срібла; ікон: Господь Вседержитель, із зображенням святих, Ігумена Почаєвського, Пресвятої Богородиці Курської Знамення, Божої матері, Ангела-хранителя, святої мучениці Раїси; картини із зображенням народження Ісуса Христа; двох золотих сережок і монет: «Пруф-Лайк 100 рублей», Father Frost, 10 KWACHA REPUBLIK OF MALAWI mother nature of Afrika endangered wildlife, «Прем'єр-міністр України 2000-2001», «Прем'єр-міністр України 2005» і «Помаранчева Революція 2004».

Як відомо, 4 червня апеляційна палата ВАКС вирішила, що Богатирьова не набула статусу підозрюваної в справі про заволодіння коштами. Також судді скасували заочний арешт ексміністра. Колегія вказала, що повідомлення про підозру Богатирьовій було направлено за місцем останнього її проживання, проте одержання документу будь-ким з родичей не підтверджено. Судді зазначили, що органи правопорядку мали в разі відсутності підозрюваної в України вручити підозру представнику житлово-експлуатаційної організації за місцем її останнього проживання.

Нагадаємо, Богатирьова повернулася до України. Пізніше суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Ці гроші за неї внесли і ексміністерка вийшла із СІЗО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО