ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Полякова

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно колишнього члена Верховної ради від фракції «Народного фронту» Максима Полякова за незаконно одержану компенсацію за оренду житла в Києві.

Таке рішення 18 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«На підставі обвинувального акту за обвинуваченням Максима Полякова у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ст. 366-1 ККУ призначити до судового розгляду на 23 червня», – оголосив головуючий суддя.

Слідством встановлено, що Поляков із кінця 2016 року проживав у власній квартирі у Києві. Попри це він продовжував отримувати компенсацію за нібито сплачувану вартість оренди номера у готелі «Київ». За лютий 2018 року – серпень 2019 року ексдепутат незаконно отримав 367 тис. грн виплат.

Крім того, встановлено, що він до електронної декларації за 2016 рік свідомо не зазначив фактичне набуття у власність вищевказаної квартири, вартість якої сягає близько 10,91 млн грн (нерухомість зареєстровано на близьку особу) та дороговартісних предметів побуту. А у декларації за 2017 рік колишній народний обранець не вказав 5,24 млн грн доходів та видатків у розмірі 5,19 млн грн у зв'язку з придбанням квартири.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало справу за фактом можливого збагачення Полякова. Під час слідства вони встановили, що екснардеп нібито придбав собі квартиру в елітному житловому комплексі за дорученням його сестри. На неї квартира і була зареєстрована. Також у житлі виявили елітні меблі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО