Київ переходить на адаптивний карантин

Київ переходить на адаптивний карантин, столиця не готова до нового етапу послаблення обмежень.

Про це в четвер, 4 червня, повідомив голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, пише пресслужба відомства.

Він зазначив, що захворюваність на коронавірус в столиці зростає вже декілька днів. Зокрема, за минулу добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 77 осіб.

«У Києві вже тиждень спостерігається різкий підйом захворюваності та стабільно високий показник госпіталізації. Це говорить про те, що поліпшення епідемічної ситуації в Києві найближчим часом, це 2-3 дні, не буде спостерігатися», - зазначив Рубан.

Рішення про пом'якшення карантину завтра ухвалить міська комісія з надзвичайних ситуацій.

«Завтра буде ухвалено рішення. Згідно з постановою Кабміну, буде розглянуто впровадження цих нових етапів пом'якшення карантинних заходів. У зв'язку з тією ситуацією, яку ми спостерігаємо сьогодні - висновок про подальший перехід зроблений не буде, я думаю. Ні для цього підстав. Об'єктивно завтра можна буде схвалити рішення, немає даних», - додав чиновник.

Відповідаючи на питання, чи означає це, що Київ фактично переходить до адаптивного карантину, Рубан відповів: «Так, безумовно».

Нагадаємо, станом на четвер, 4 червня, в регіонах до переходу до чергового етапу послаблення карантину не готові вісім областей і Київ.

Раніше Чернігівська область відклала перехід до третьої хвилі ослаблення карантину.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО