Швеція пошкодувала про рішення не запроваджувати карантин через коронавірус

Читать на русском
Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл визнав помилкою відмову країни запроваджувати жорсткі обмежувальні заходи через епідемію коронавірусу.

Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл визнав помилкою відмову країни запроваджувати жорсткі обмежувальні заходи через епідемію коронавірусу.

Про це він заявив в інтерв'ю Sveriges Radio в середу, 3 червня.

«Якби ми зіткнулися з цією хворобою, знаючи все, що ми знаємо зараз, тоді, думаю, ми б посіли проміжну позицію між нинішньою стратегією Швеції і тим, що зробив інший світ», – сказав Тегнелл.

Епідеміолог підкреслив, що Швеції варто доповнити запроваджені обмеження іншими заходами, оскільки в країні сталося дуже багато передчасних смертей, і цього можна було запобігти.

«Був спосіб перешкодити цьому», – продовжив експерт.

Водночас Тегнелл вважає неправильним вжиття всіх заходів відразу, як це зробили інші країни, оскільки це не дозволяє зрозуміти, які з них були ефективними, а які не приносять користі.

«Можливо, ми дізнаємося це зараз, коли обмеження починають знімати по одному, і, може, частково зрозуміємо, що саме ми могли зробити додатково, не закриваючи суспільство повністю», – підсумував епідеміолог.

Раніше повідомлялося, що відмова Швеції від жорстких карантинних заходів під час пандемії коронавірусу для підтримки економіки не призвела до відчутних результатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: