Можливе продовження карантину: чи спричинить це протестні настрої

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

В Україні можуть бути продовжені деякі обмеження навіть після завершення п'ятого етапу виходу з карантину 22 червня. «Рішення буде схвалено на основі динаміки захворюваності», – повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Однак українці можуть вийти на протести, якщо соціально-економічний рівень життя продовжуватиме погіршуватися. Про це в коментарі «Слово і діло» сказав політолог Андрій Дуда.

«Не думаю, що спричинятиме наслідки, якщо карантин продовжиться без жорстких обмежень і буде супроводжуватися певними заходами з надання допомоги. Якщо цього не станеться, будуть серйозні протестні настрої. Переважно залежить від того, якими будуть підстави для продовження карантину. Якщо буде реальний сплеск за кількістю захворювань, то, без сумніву, це може викликати розуміння в суспільстві. Якщо цифра буде непереконливою, то будуть протестні настрої», – прокоментував Дуда.

Політолог зазначив, що відновлення карантину все-таки буде помилкою влади.

У Львові назвали умову, за якої знову посилять карантинУ Львові можуть повернути жорсткі карантинні обмеження, якщо захворюваність на коронавірус перевищить середній показник.

«Є декілька факторів, які поляризують українське суспільство: пріоритет заходів щодо стримування епідемії над питаннями національної безпеки та пріоритет заходів щодо епідемії над доходами людей. Тригером, який поляризуватиме суспільство, буде виступати збіднення людей, тобто створення достатньо складних умов для людей, які перебувають на карантині», – резюмував Андрій Дуда.

Нагадаємо, МОЗ все ще не рекомендує пом'якшувати карантин у 7 областях.

Також відзначимо, з'ясувалося число безробітних із початку карантину в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: