Кабмін опублікував рішення про нове послаблення карантину

Читать на русском
Документ серед іншого дозволяє відновити внутрішні перельоти та скасовує обов'язкову самоізоляцію українців старших за 60 років.

Кабінет міністрів України опублікував рішення щодо нового послаблення карантину з 5 червня.

Документ серед іншого дозволяє відновити внутрішні перельоти та скасовує обов'язкову самоізоляцію українців старших за 60 років. Відповідна постанова опублікована на урядовому порталі.

Адаптивний карантин: чи витримає економіка продовження дії обмеженьАдаптивний карантин без жорстких обмежень щодо роботи бізнесу не матиме негативного впливу, вважає експерт.

Зокрема, дозволяється перевезення в легкових авто до п'яти осіб з водієм включно (без урахування дітей до 14 років). Обмеження не поширюються на членів однієї родини.

Також врегульовано питання посилення карантину в регіонах, які не відповідають критеріям ослаблення. Зокрема, якщо регіон не відповідає їм протягом трьох днів поспіль, місцева комісія з надзвичайних ситуацій має терміново зібратися і на свій розсуд скасувати пом'якшення протиепідемічних заходів.

Дозволяються богослужіння в храмах за умови дотримання дистанції не менше 1,5 метра між парафіянами та не більше однієї людини на 5 кв. метрів.

Раніше у Львові назвали умову, за якої знову посилять карантин.

Також нагадаємо, в Слов'янську посилили карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: