Підкуп голови ДАЗВ: керівника держпідприємства відсторонили

Суд відсторонив від посади до 27 червня генерального директора державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон» Ігоря Буксанчука, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у підкупі голови Державного агентства з управління зоною відчуження.

Таке рішення 5 травня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив відсторонити Буксанчука від посади, оскільки він може використати її для перешкоджання слідству. Зокрема, він нібито може тиснути на свідків, а також знищити, сховати або спотворити речі та документи, важливі для слідства. Вивчивши клопотання, суддя Мойсак задовольнив його частково, відсторонивши не на 2 місяці, а лише до 27 червня.

Як відомо, за даними НАБУ, слідство задокументувало, що гендиректор Буксанчук передав т.в.о. голови ДАЗВ 210 тисяч гривень в обмін на погодження призначення йому річної та щоквартальної премій у понад 430 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили гендиректора держпідприємства на підкупі голови ДАЗВ. Ним виявився гендиректор об'єднання «Радон» Буксанчук. Пізніше суд відпустив його під 1,26 млн грн застави.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО