У ВАКС пояснили скасування заочного арешту Клименка

Апеляційна палата скасувала заочний арешт колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка, оскільки військовий прокурора не скерував постанову про оголошення його в міжнародний розшук до Національного бюро Інтерполу в Україні.

Про це повідомляє пресслужба палати Вищого антикорупційного суду.

«Прокурор військової прокуратури дійсно ухвалив процесуальне рішення у формі постанови, яким у порядку ст. 281 КПК оголосив міжнародний розшук підозрюваного (Клименка – ред.). Проте, стороною обвинувачення не долучено жодних доказів, які б свідчили про вчинення органом досудового розслідування будь-яких дій, направлених на реалізацію відповідної постанови, зокрема доказів внесення відомостей про оголошення особи в міжнародний розшук до ЄРДР та надіслання запиту про оголошення розшуку до Національного центрального бюро Інтерполу в Україні», – інформує суддя-спікер апеляції ВАКС Інна Калугіна.

Суддя додала, що наразі слідство проводять детективи НАБУ, а процесуально керівництво – прокурори САП. Тому, дане рішенням суду не позбавляє сторону обвинувачення права повторного звернення із відповідним клопотанням до слідчого судді в разі усунення вказаних недоліків.

За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, суд дозволив заочне слідство стосовно Клименка. Раніше Генеральна прокуратура України змінила підслідність у справі за детективами Національного антикорупційного бюро і передала туди справу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО