НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному екснардепу

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще одному колишньому народному депутату 8 скликання за одержання нібито незаконної компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією журналіста «Слово і діло» із власних джерел, про підозру повідомили екснардепу Олександру Пресману, який входив у депутатську групу «Відродження».

«14 травня за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання у незаконному отриманні компенсації за оренду житла», – інформують у прокуратурі.

Як вказують у САП, досудовим розслідуванням встановлено, що попри наявність власного житла у столиці, народний обранець з листопада 2014 року по серпень 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером в ДП «Готельний комплекс «Національний».

У НАБУ і САП інкримінують Пресману вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Пізніше, Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком. Також НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Андрія Левуса про одержання компенсації за оренду житла.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО