У Кабміні розповіли, за яких умов відпустять заробітчан до Европи

Уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які хочуть запросити українців на сезонні роботи. Однак роботодавці повинні будуть гарантувати декілька умов.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом і тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін в середу, 29 квітня.

За словами Шмигаля, Україна відпустить заробітчан на сезонні роботи до ЄС, якщо їх офіційно працевлаштують на термін від 3 місяців. Також повинні бути дотримані всі соціальні гарантії і умови праці для наших громадян за кордоном, додав прем'єр.

Координацією оформлення та виїзду українців буде займатися урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграці.

Як уточнили в Кабміні, на сьогоднішній день уряд отримав офіційне звернення тільки від однієї країни. Зокрема, з проханням прислати заробітчан звернулася Фінляндія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що після доставки перших 200 українці до Гельсінкі (Фінляндія) уряд України призупинив подальші чартерні рейси.

Тим часом в ООН спрогнозували історичний рівень безробіття через пандемію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО