Спалах коронавірусу підозрюють у Почаївській лаврі

У Почаївській лаврі в Тернопільській області міг виникнути масштабний осередок коронавірусної інфекції.

Про це повідомила головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук на засіданні обласного штабу 17 квітня, передає Інтерфакс.

За її словами, фахівці прийшли до висновку, що спалах коронавірусу в Шумському районі може бути тісно пов'язаний з Почаївською лаврою. Він уточнила, що коронавірус підтвердили у співробітників бухгалтерії Шумської лікарні, а також у головного лікаря і медперсоналу.

«У нас вчора виникла ситуація в Шумському районі, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, оскільки священик, який бере участь в хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером у Шумській лікарні. Вчора був 21 позитивний результат, а в цілому в Шумську 26 позитивних», - розповіла Чайчук.

Головний санлікар зазначила, що священик лаври також може бути пов'язаний зі спалахом в Дубенському районі. При цьому настоятель Почаївської лаври відмовляється співпрацювати з медпрацівниками і не виходить на зв'язок.

Чайчук додала, що медикам все ж вдалося обстежити двох священиків, які беруть участь у хорі Почаївської лаври. Однак коло осіб, з якими вони могли контактувати, дуже велике і на сьогодні не встановлене.

«Якщо ми доб'ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах. Ситуація в Почаївській лаврі знаходиться на особистому контролі прем'єр-міністра. Сьогодні йдуть запити з Кабміну. Працюємо з поліцією», - підкреслила вона.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу на карантин вже закрили Києво-Печерську лавру.

З тієї ж причини у Києві закрили Іонинський монастир.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО