У МВС розповіли про правила відвідування церкви на Великдень

На Великдень людей пускатимуть до храмів лише по двоє та після завершення богослужінь, а на порушників складатимуть адмінпротоколи.

Про це заявив радник глави відомства Юрій Тандіт, передає пресслужба міністерства в п'ятницю, 17 квітня.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення поширення на території України COVID-19 у разі скупчення людей біля храмів буде діяти в кілька етапів. Перший етап – це роз'яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля парафій», – сказав Тандіт.

Представник МВС наголосив, що в самих храмах можуть бути присутніми тільки ті, хто забезпечують службу, а парафіяни зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини.

«МВС вживає безпрецедентних заходів щодо захисту здоров'я наших громадян... Під час богослужінь у церкві можуть бути присутніми максимум 10 осіб, і це не парафіяни. Це тільки ті люди, які забезпечують службу й допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони повинні бути в масках. Сама паства зможе заходити до храму після служби, якщо це мала парафія – по одній людині, якщо велика – по дві людини», – додав Тандіт.

Правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів, окремо відзначив радник Авакова.

Нагадаємо, у МОЗ закликають українців дотримуватися карантинного режиму й залишатися вдома на Великдень, щоб не допустити нових спалахів коронавірусу.

«Слово і діло» розбиралася, хто буде нести відповідальність у разі сплеску коронавірусу після Великодня-2020.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО