Пенсіонери, старші за 80 років, почали отримувати доплату в 500 гривень

Пенсійний фонд України почав виплачувати надбавку в розмірі 500 гривень до пенсії за квітень. Її отримають пенсіонери, старші за 80 років, розмір пенсії яких не перевищує 9 205 грн.

Про це повідомила пресслужба ПФУ. У повідомленні сказано, що перші доплати в квітні отримали ті пенсіонери, у кого дата виплати пенсії - до 7 числа з початку місяця включно.

Решта пенсіонерів, які старші за 80 років, отримають додатково по 500 гривень у визначену для них дату виплати (разом із пенсією за квітень).

На сьогоднішній день доплату в 500 гривень отримають близько 1,5 млн українських пенсіонерів. Всі необхідні відомості Пенсійний фонд вже передав до банків і відділення «Укрпошти».

«Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватися і іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років», – додали в ПФУ.

Крім того, нагадали в ПФУ, для пенсіонерів віком від 80 років, у яких є страховий стаж не менш ніж 25 років (чоловіки) і 20 років (жінки), мінімальна пенсія не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Нагадаємо, раніше в ПФУ докладно роз'яснили про доплату пенсіонерам по 1000 гривень. Разову виплату отримають близько 10 млн пенсіонерів, чия пенсія не перевищує 5 тис грн. ПФУ нарахує кошти автоматично, без звернень громадян.

Однак дана ініціатива Кабміну вимагає ухвалення ВР змін до держбюджету-2020. Зібратися на позачергове засідання Рада може цього тижня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО