Киян попередили про загазованість повітря в столиці

У столиці спостерігатиметься загазованість повітря, пов’язана з погодними умовами, що сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«У Києві спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі. Така ситуація перешкоджає перемішуванню атмосферних шарів повітря та спричиняє накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі. Як правило в другій половині дня ситуація стабілізується. Дана ситуація буде повторюватися у найближчі кілька днів», - сказано у повідомленні.

У ДСНС повідомили, що радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.

«Рятувальники продовжують боротися з пожежею у Зоні відчуження та безумовного відселення. До гасіння пожежі на площі близько 20 га у Котовському лісництві між с. Володимирівка та с. Жовтневе залучені 124 пожежники та 28 одиниць (в тому числі 2 літаки АН – 32П та вертоліт МІ - 8). Займання на площі близько 5 га поблизу с. Рагівка ліквідують 14 рятувальників та 4 одиниці техніки», - повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні спалахнула пожежа в лісі. Площа пожежі становила 20 гектарів. Рятувальники залучили до гасіння авіацію.

В осередку лісової пожежі в Чорнобильській зоні радіація в декілька разів перевищує норму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО