Пожежа в зоні ЧАЕС: зафіксовано підвищення радіації

Читать на русском
В епіцентрі лісової пожежі в Чорнобильській зоні вимірювальний прилад зафіксував, що радіація вища за норму.

В осередку лісової пожежі в Чорнобильській зоні радіація в декілька разів перевищує норму.

Про це заявив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці в Facebook 5 квітня. За його словами, сама пожежа в Чорнобильській зоні охопила 20 гектарів, при цьому загальна площа всього тління склала понад 100 гектарів.

У центрі Києва спалахнула пожежа: палають телекомунікаційні кабелі – відео (доповнено)Станом на 8 ранку, підземна пожежа телекомунікаційних кабелів на Хрещатику під Майданом і Європейською площею триває, повідомляють очевидці.

Також стало відомо, що в осередку пожежі радіація перевищує норму.

«Пожежники продовжують боротися з пожежею, яка виникла в Чорнобильській зоні. Ситуація складна ... Спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева. У центрі пожежі радіація вища за норму. Показники приладу складають 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі», - повідомив Фірсов.

При цьому він зазначив, що штраф за такого роду підпал в Україні - надто низький. Він становить всього 175 гривень. В.о. голови Держекоінспекції запропонував його збільшити в 50-100 разів.

Нагадаємо, про спалах лісу в Чорнобильській зоні відчуження (поблизу села Володимирівка) стало відомо вдень ​​4 квітня.

Вранці 5 квітня відкритого вогню вже не спостерігалося, тліли тільки окремі ділянки. Рятувальники провели повітряну розвідку. Також в ДСНС заявляли, що радіаційний фон в межах норми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: