Офіс генпрокурора передав до НАБУ справу недобудови під Києвом

Колишній перший заступник генерального прокурора Віталій Касько передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про розтрату коштів службовими особами Національної гвардії України в інтересах приватної компанії, яка придбала житло для нацгвардійців у проблемному житловому комплексі Forest Land в Бучі Київської області.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 25 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

7 лютого Касько виніс постанову про зміну підслідності у справі від Головного управління Національної поліції України за НАБУ. У цій справі вже повідомлено про підозру чотирьом особам: колишньому начальнику управління розквартирування та капітального будівництва логістики Главку НГУ Леоніду Сікорі, його колишньому заступнику - ексначальнику відділу цього управління Олександру Ярошу, директору ТОВ «Бучажитлобуд - Кредит» Дмитру Лашковіцеру та керівнику ЖБК «Буча - Житлобуд № 1» Олегу Войналовичу.

Як встановило слідство, двоє службовців НГУ, діючи за попередньою змовою групою осіб разом з Лашковіцером і Войналовичем та іншими невстановленими особами, діючи з корисливих мотивів, достовірно знаючи про невідповідність та неповноту конкурсних пропозицій ТОВ «Бучажитлобуд - Кредит», забезпечили його перемогу у конкурсі з придбання житла для військовослужбовців. На підставі цього в подальшому було укладено низку договорів про придбання квартир, запропонованих ТОВ «Бучажитлобуд - Кредит», які дотепер не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Внаслідок сукупності дій, вищевказаних осіб, державному бюджету завдано шкоду на суму 17,33 млн гривень. Нещодавно у цій справі суд продовжив слідство до 26 квітня.

Нагадаємо, ГПУ передала до НАБУ справу ексначальника департаменту поліції. Також Генпрокуратура передала до НАБУ справу про землю в Київській області.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО