НАБУ розслідує можливу брехню в декларації сумського депутата

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактами можливого недостовірного декларування депутатом Сумської обласної ради.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про депутата від партії ВО «Батьківщина» Петра Нечмоню. Як встановили у НАБУ, депутат міг не вказати в електронній декларації за 2017 рік наступне: автомобіль Volkswagen Tiguan 2003 року випуску; корпоративні права як єдиного засновника та власника частини статутного капіталу ТОВ ВФ «Олімп»; відомості про ТОВ ВФ «Олімп» як юридичної особи, кінцевим бенефіціарним власником якої він є, а також депозити у сумі близько 400 тисяч гривень.

Детектив у клопотанні вказала, що троє осіб видали довіреність на ім'я депутата Нечмоні на розпорядження вкладами на банківських рахунках. Вже після довіреностей, як встановили в НАБУ, з одного з таких рахунків на кредитний рахунок отримувача ТОВ «Автодім-Полтава» була перерахована сума у розмірі 30 тис. грн. Призначенням платежу було вказано «аванс за автомобіль».

Крім того, з іншого дебетного рахунку на кредитний рахунок отримувача ТОВ «Автодім-Полтава» була перерахована сума у розмірі 522 313 грн. Призначенням платежу було вказано «За продаж автомобілей, Volkswagen Passat Executive Life 2.0. TD платник ОСОБА_4, Нечмон». Тому детектив просила надати тимчасовий доступ до документів ПриватБанку, а саме до інформації про рух коштів за дебетовими рахунками, право на розпорядження якими мав депутат Нечмоня. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винним у недостовірному декларуванні колишнього народного депутата Геннадія Бобова. Також суд не скасував підозру в брехні в декларації депутатом Дмитром Святашем. Раніше суд продовжив слідство у справі недекларування активів екссуддею Господарського суду Харківської області Іриною. Попович.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО