Назвали критерії оцінки впливу коронавірусу на економіку – Bloomberg

Вплив китайського коронавірусу на економіку складно оцінити за звичними показниками через те, що дані за ними часто надходять із запізненням на місяць.

Про це повідомляє Bloomberg.

У зв'язку з цим Bloomberg назвав п'ять індикаторів, які дозволяють відстежити, як споживачі реагують на ситуацію, і отримати своєчасні дані:

  • готельний сектор – за даними дослідницької компанії STR, у 2020 році в перший тиждень березня заселеність готелів у США впала до 61,8% порівняно з 66,6% роком раніше.

  • роздрібні продажі – згідно з дослідженням Johnson Redbook споживачі стали купувати переважно товари першої необхідності. Збільшилися продажі ліків, засобів для чищення, господарських товарів, продуктів та води в пляшках.

  • касові збори в кінотеатрах. Через коронавірус кінокомпанії переносять прем'єри. Мережа кінотеатрів AMC Theatres, лідер ринку в США повідомила, що скоротить продаж квитків удвічі.

  • театральна індустрія – у Нью-Йорку до 12 квітня закрили театри на Бродвеї. У перший тиждень березня кількість глядачів там впала на 6,5% порівняно з тим же періодом роком раніше.

  • споживча впевненість – розрахований Bloomberg індекс споживчої впевненості скорочується шостий тиждень поспіль – це найтриваліший період з 2015 року. Найбільше на поведінку споживачів вплинуло падіння фондових ринків.

Нагадаємо, у США починаються клінічні випробування вакцини проти коронавірусу.

Також відзначимо, Україна тимчасово закрила кордон через коронавірусу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО